30 Mayıs 2011 Pazartesi

PREMIER LEAGUE

PREMIER LIG ISTATISTIKLERI

TAKIM ISTATISTIKLERI

Ligin en çok gol atamn takımı 78 gol ile Man Utd olurken, en az gol atan takımı 37 gol ile Birmingham oldu.  
(Manchester Utd maç başına ortalama tam 2 gol attı)

Man Utd 33 golle en az gol yiye takım olurken, birinciliği yediği 78 gol ile Blackpool aldı.
Sarı ve Kırmızı kartlara bakacak olursak ligin en disiplinli takımı (47 S - 2 K) Blackpool olurken, en disiplinsiz takım ünvanını 74 sarı 5 kırmızı kart ile Manchester City kimselere bırakmadı.
Maç başına 75109 ortalama seyirci kapasitesi ile Manchester United listenin başında yer alırken, onları maç başına ortalama 60025 seyirci ile Arsenal izledi. Sonunculuk ise 15780 ortalama seyirci ile Blackpool'un oldu.



Bu yıl Premier lig'de Bolton, Wigan ve Blackpool Lige veda ederken, Quenn Park Rangers (QPR), Norwich City ve Swansea takımları Premier Lig'e çıkmaya hak kazandı.

OYUNCU İSTATİSTİKLERİ

Lig'de attıkları 21'er golle Berbatov ve Tevez gol krallığını paylaştılar. Onları 18 golle Van Persie izledi.


Manchester'dan Luis Nani 18 asist ile birinciliği alırken onu 15 asist ile Didier Drogba izledi. 14 asistle Fabregas üçüncü oldu.



En çok faul yapan oyuncu rekor bir sayı ile -115 faul- Bolton oyuncusu Kevin Davies olurken ikinci olan New Castle oyuncusu Tiotoe 75 faul yaptı. Tiote aynı zamanda gördüğü 14 sarı kart ile de liste başında olmaya hak kazandı.

Bu yıl Premier Lig'de oynayan en uzun oyuncu 202 cm'lik boyu ile Zigic olurken, ligde oynayan en kısa oyuncu 165 cm ile Aaron Lennon oldu.