28 Mayıs 2011 Cumartesi

LIONEL MESSI

28 Mayıs Şampiyonlar Ligi Finalinde bir kez daha sahnedeydi kendisi. Attığı bir gol ve oynadığı oyun ile maçın en iyi adamı seçilirken aynı zamanda turnuvanın hem gol kralı oldu, hemde 12 gol ile rekoru elinde bulunduran Ruud van Nistelrooy'a ortak oldu.

Bir hatırlatma daha yapmak gerekirse 2009 yılında yine Manchester United ile karşı karşıya geldikleri Roma'da ki finalde de Messi maçın en iyi oyuncusu seçilmiş, o maçta da güzel oyununu 1 golle süslemişti.

Şampiyonlar Liginde son 3 yılda Messi  gol krallığını kimseye bırakmadı. Messi,  Gerd Müller ve Jean-Pierre Papin'den sonra toplam  3 ayrı Şampiyonlar Ligi'nde gol krali olan 3. futbolcu oldu. Messi son 3 yılda turnuva boyunca toplam 29 gol atarken, aynı rekoru paylaştığı Müller ise 3 kez gol kralı olduğu şampiyonlar liginde 24 gol attı. 

Aynı zamanda Messi 2010-11 Şampiyonlar Liginde takımının oynadığı 13 maçın 13'ünde de görev aldı.

Uefa Şampiyonlar Ligi'nde Shaktar Donetsk ile oynadıkları çeyrek finalin ikinci maçında bu yılki 48.ci golünü atarak Barcelona tarihinin en genç yaşta, bir sezonda en çok gol atan ismi oldu. Wembleydeki finale de bu sezon boyunca attığı toplam 52 golle geldi. 

2010-11 Şampiyonlar Ligi Gol Krallığı Sıralaması:
12 Lionel Messi (FC Barcelona)
 Samuel Eto'o (FC Internazionale Milano), Mario Gomez (FC Bayern München)
Nicolas Anelka (Chelsea FC)

Karim Benzema, Cristiano Ronaldo (Real Madrid CF), Roberto Soldado (Valencia CF)
Raúl González (FC Schalke 04)