7 Ocak 2012 Cumartesi

YERLI XAVI: SELCUK INAN

Geldigi gunden bu yana sadece isine konsantre olmus bir oyuncu Selcuk Inan. Sahaya cikiyor ve sadece futbolunu oynuyor, isini yapiyor.

Trabzonspor forması altında 3 sezon içerisinde oynadığı 113 maçta attığı 7 gole, Galatasaray forması altında 19 maçta ulasti kendisi. 19  macta 1710 dakika (9.8 saat) sahada yer aldi, 7 gol, 8 de asist  ile takiminin galibiyetlerinde pay sahibi oldu.


Frikiklerde ve uzaktan atilan sutlarda da cok etkili olan Selcuk, her gecen gun performansini bir ust seviyeye tasimakta.


Selçuk inan, Türk futbolunun "sağlamcı" değil "aman rezil olmayalım" düşüncesinin ülke futboluna yansımasıyla bir çok futbolcu gibi körelmiştir, Cünkü türk futbolu kenardan devamlı futbolcuya baskı yapmaktadır:"koşun, defansa koşun, iyi dönün." 

Ttürk futbolunun defansa yönelik oyunu Selçuk Inan'ın futbolunun önündeki tek engeldi. Bu engellerden birazı önce Ersun Yanal'ın takım oyununa ve hücuma önem veren yapısıyla kayboldu. 

Daha sonra Senol Güneş'in eksik becerileri tamamlama ve kademeyle orantılı hücum futboluyla yükselişe geçti.

Bugün Fatih Terim'le izlediğimiz selçuk inan ise hücum futboluna ve takım oyununa dayalı alan savunmasıyla doruklara çıkmış durumda. Fatih Terim son Fenerbahçe maçında takımın bu hücum üslubundan vazgeçmeyeceğinin sinyallerini verdi.

Altyapılarda top koşturan ve hakikaten kısıtlı şartlarda gelişim göstermeye çalışan futbolcuların daha iyi noktaya gelebilmesi için iyi bir örnektir Selçuk Inan. 
Neden bir Xavi ya da bu kalitede fulbolcu da bizden cikmasin? Selcuk futboluyla bu kalitede bir oyuncu oldugunu zaten gostermekte. Ve eminim ki zaman Selcuk'a en dogru anda en guzel hediyesini verecektir.